Sosyal Medya

Dünya

'Erdoğan'lı Türkiye’yi kimse durduramaz'

Kırgızistan eski Devlet Başkanı Akayev, “Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 2030’a gelindiğinde bölgenin en önemli güçlerinden biri olacak. Bazı çevreler engellemek istiyor ama bu girişimler sonuçsuz kalacak. ABD desteklese de Türkiye terörü yenecektir. Türkiye’nin şansı Erdoğan gibi güçlü bir lidere sahip olmasıdır” diye konuştu.



Kırgızistan eski Devlet BaÅŸkanı Askar Akayev, Türkiye’ye övgüler yaÄŸdırıp dış politika yazarımız Mehmet Koçak’a iddialı açıklamalarda bulundu... Türkiye’nin iç ve dış politikada kendisini yenilemeye çalıştığını belirten Akayev, “Türkiye, Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın önderliÄŸinde ABD baÅŸta olmak üzere emperyalist güç odaklarına karşı bağımsızlık mücadelesi vermektedir. Türkiye’nin 2030’lu yıllara gelindiÄŸinde bölgede önemli güç haline geleceÄŸinden kimsenin şüphesi yok. Bazı çevreler engellemek istiyor ama bu giriÅŸimler sonuçsuz kalacak. Avrupa git gide yaÅŸlanıyor, genç nüfusa nazaran yaÅŸlı nüfusun çok fazla olması ve çok fazla emekli maaşı ödenmesinden dolayı AB üyesi devletlerin bütçeleri hayli zorlanıyor. Türkiye’nin ise, çok önemli avantajları vardır. En önemli avantajlarından biri genç nüfusa sahip olmasıdır. 2002’den itibaren ekonomik artış ve sanayileÅŸme hamleleri sayesinde yükselen bir grafik söz konusu. Türkiye’nin engelleri ve engellemeleri aÅŸma potansiyeli var. Türkiye üreten bir ekonomiye sahip. Dünya pazarlarındaki payı ise artmaktadır. Türkiye’nin ekonomik, askeri ve siyasi alanlardaki baÅŸarıları bizi yani Türk Dünyası ve alem-i Ä°slami hem mutlu ediyor hem de cesaretlendiriyor. Çünkü, Türkiye bizim ışığımız. Bizim güvenimiz ve destekçimizdir ve gurur kaynağımızdır” dedi.

AVRUPA, TÃœRKÄ°YE’YÄ° MODEL ALIYOR

Akayev ÅŸÃ¶yle devam etti: “Dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden biri olan AB, artık Amerika’dan kurtulmanın yollarını aramaktadır. AB, kendi savunma ve stratejik konseptini ve dış politikasını ABD’den ayrı olarak oluÅŸturmayı hedefliyor ancak, ABD sürekli buna engel olmaktadır. Sayın ErdoÄŸan’ın ABD’ye karşı güçlü bir direniÅŸ göstermesi AB ülkelerini de cesaretlendirmiÅŸtir. Yani ErdoÄŸan liderliÄŸindeki Türkiye’nin cesaret ve özgüveni AB için model olmaya baÅŸladı. Çünkü, ErdoÄŸan’ın cesaretli tavrı, karşı tavır içindeki emperyalist güçlere geri adım attırdı ve bundan sonra da Türkiye’nin savunduÄŸu stratejik öneriler deÄŸer kazanmaya baÅŸlayacaktır

 GÜÇLÃœ LÄ°DERLER DEVRÄ°NE GÄ°RDÄ°K

“Terörle mücadelede en tecrübeli ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine ABD’nin ciddi silah ve eÄŸitim desteÄŸi sürdüğü halde Türk Ordusu zaferler kazanıyor. ‘Fırat Kalkanı’ sonrasında ve halen devam etmekte olan Afrin operasyonunda bu gerçek bir kere daha ortaya çıkmıştır.

21. yüzyılın en kritik günlerini yaÅŸadığımız ÅŸu günlerde, güçlü liderlerin önemi yeniden artmaya baÅŸladı. Türkiye’nin ÅŸansı ErdoÄŸan gibi güçlü ve pragmatik bir lidere sahip olmasıdır. Onun liderliÄŸindeki Türkiye, 2030’lu yıllarda ilk 10 lider ülke arasına girecektir. Türkiye eskiden sadece biz Türk Cumhuriyetlerine yardım ederdi, ErdoÄŸan’la birlikte ise tüm Müslüman aleminin ve mazlumların yardımına koÅŸuyor.”

DÃœNYA 5’TEN BÃœYÃœKTÃœR

Akayev, ErdoÄŸan’ın dünya lideri olduÄŸunu belirterek, “Dünya beÅŸten büyüktür, BM yeniden yapılanmalı gibi yol gösterici eleÅŸtirileri baÅŸta olmak üzere medeniyetler ittifakını ve insanlığın barış, huzur ve güveni için yaptığı çıkışlarla ErdoÄŸan, Türkiye sınırlarını aÅŸan bir dünya lideri oldu” diye konuÅŸtu.

Kaynak: Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.